مهسا از سرمای شدید دستان خود را به هم میمالید. دمای هوا ۳- درجه سانتی گراد بود و موجب شد که ترک های قرمز و خشکی بر روی دستهای مهسا ایجاد شود. ندا که دستکش های مخملی با نقش السا و آنا پوشیده بود، با تعجب به دستهای مهسا نگاه می‌کرد. دستش را به درون کیف خود برد و یک کرم را که بسته بندی پمادی داشت را به او داد.مهسا با دقت به کرم نگاه کرد و از ندا پرسید که این کرم چیه؟ به چه درد من میخوره؟ و چه تاثیری توی این هوای سرد داره؟ اگر شما هم مثل مهسا دوست دارید بدانید که کرم مرطوب کننده چه تاثیری دارد و چرا باید هر روز از آن استفاده کنیم از شما دعوت می کنیم تا مقاله مرطوب کننده چیست را با دقت مطالعه کنید.

همچنین در این مقاله به خوبی متوجه می‌شوید که مرطوب کننده چیست و چه تفاوتی با آبرسان دارد.

کرم مرطوب کننده چیست؟

مرطوب کننده کرمی است که مانند یک سد از خروج آب لایه های مختلف پوست جلوگیری می‌کند. شما دارای هر نوع پوستی که هستید باید مرطوب کننده را در روتین پوستی خود قرار دهید تا از پیری زودرس و خشکی پوست جلوگیری کنید. پوست ما به طور طبیعی، روزانه چربی ترشح می کند که باعث مرطوب نگه داشتن پوست و سلامت آن می‌شود. اما با افزایش سن، این غدد چربی قدرت خود را از دست می‌دهند و چربی کمتری تولید میکنند. در این زمان بهترین کار استفاده از مرطوب کننده می‌باشد که هم به غدد چربی فشار کمتری وارد می‌شود و هم از سلامت پوست، بهتر محافظت می‌کند. همانطور که می‌دانیم آب، برای پوست و به خصوص لایه اپیدرم بسیار ضروری و حیاتی می‌باشد.

به طور مداوم آب از لایه درم یا میانی به سطح پوست که همان لایه اپیدرم است می‌رسد. چربی ترشح شده روی اپیدرم مانند یک لایه حفاظتی برای جلوگیری از تبخیر آب عمل می‌کند. حال اگر این چربی کمتر از میزان مناسب برای پوست ترشح شود باعث مشکلاتی مانند خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن می‌گردد. همچنین اگر چربی اضافی پوست به وسیله شوینده های نامناسب شسته شود، پوست برای جبران آن چربی بیشتری ترشح می‌کند که به صورت چربی پوست نمایان می‌شود. به همین دلیل مرطوب کردن روزانه شما با هر نوع پوستی که دارید به شما کمک می‌کند تا پوستی هیدراته،شفاف و درخشان داشته باشید.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در مقاله مرطوب کننده چیست یاد می‌گیریم این است که کرم مرطوب کننده با داشتن آنتی اکسیدان از پیری زودرس جلوگیری کرده و کمی دارای خاصیت ضد آفتاب هم می‌باشد. بهترین زمان برای استفاده از مرطوب کننده بعد از شستن صورت و زمانی که آب صورت کامل خشک نشده و نم دار می‌باشد است. این کار باعث مرطوب شدن سطح پوست می‌شود .

 

چرا باید هر روز از کرم مرطوب کننده استفاده کنیم؟

۱. جوان سازی پوست

همانطور که در بالا به این موضوع اشاره کردیم که برای جلوگیری از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک بر روی پوست باید از مرطوب کننده استفاده کنیم. با این کار به مرطوب نگه داشتن و شادابی پوست کمک می‌کنیم. مرطوب‌کننده را در روتین پوستی خود به خصوص در ماه های سرد سال که پوست بیشتر دچار خشکی و پوسته پوسته شدن می‌شود قرار دهید. اگر هر روز آبرسانی به پوست را انجام دهید، هم از ایجاد خط و خطوط بر روی پوست جلوگیری می‌کنید و هم به تولید کلاژن برای جوانسازی پوست کمک می‌کنید و در نتیجه علايم پیری را به تعویق می اندازید.

۲. درمان خشکی پوست

خشکی پوست فقط مختص ماه های سرد سال نیست و بهتر است بگوییم این موضوع فقط در فصول سرد تشدید می‌شود. خشکی پوست ممکن است به دلایل مختلفی مثل افزایش سن، آلودگی، گرد و خاک اتفاق بیفتد. شما می‌توانید با استفاده مرتب و منظم از مرطوب کننده، پوست خود را از خشکی، لک و پوسته پوسته شدن نجات دهید.

۳. جلوگیری از ایجاد جوش

در مقاله مرطوب کننده چیست متوجه می‌شویم افرادی که پوست چربی دارند فکر می‌کنند که پوستشان به مرطوب کننده نیاز ندارد. اما این موضوع کاملا اشتباه است و باید صورت خود را مرطوب نگه دارید تا از چرب شدن آن جلوگیری کند. زمانی که پوست شما دچار خشکی می‌شود غدد چربی پوست برای جبران خشکی آن چربی اضافی تولید می‌کنند. در نتیجه منافذ پوست شما مسدود می‌شود و سبب جوش بر روی پوست شما می‌شود.

۴. مراقبت از پوست حساس

زمانی که پوست شما بیش از حد خشک یا چرب شود احتمال تحریک پذیری آن بیشتر است. در نتیجه دچار قرمزی، اگزما، خارش، التهاب و جوش بر روی پوستتان می‌شود. اگر برای پوست شما اینگونه مشکلات به وجود آمد، پوست حساسی دارید که بهتر است از مرطوب کننده هایی که حاوی ترکیباتی مانند بابونه یا آلوئه ورا می‌باشد استفاده کنید. بابونه و آلوئه ورا برای پوست آرامش بخش هستند و به ظاهر پوست شما کمک می‌کنند.

۵.کمک به آرایش بهتر

قبل از کرم پودر زدن بهتر است از مرطوب کننده استفاده کنید زیرا شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از کرم زدن پوست شما خشک و پوسته پوسته می‌شود. این موضوع به خصوص برای پوست های خشک بیشتر اتفاق می‌افتد که در نتیجه کرم پودر یا پنکک خیلی شکل بدی بر روی صورت ایجاد میکردند. برای حل این مشکل بعد از شستشوی صورت از مرطوب کننده و بعد از کرم پودر استفاده کنید تا آرایشی بسیار طبیعی و زیبایی داشته باشید.

چرا باید هر روز از کرم مرطوب کننده استفاده کنیم؟

 

اجزای تشکیل‌دهنده کرم‌های مرطوب کننده‌

دایمتیکون: مواد مهم و اصلی بیشتر مرطوب کننده‌‌های فاقد چربی است. این ماده یک لایه محافظ بر روی سطح پوست ایجاد می‌کند و رطوبت را به دام می اندازد. در نتیجه موجب آبرسانی و حفظ رطوبت پوست می‌شود.

پترولاتوم: پترولاتوم یکی از موارد مهم تشکیل دهنده مرطوب کننده است که در مقاله مرطوب کننده چیست به آن اشاره می‌کنیم. پترولاتوم یک ترکیب نرم‌کننده‌ است که یک لایه ضدآب بر روی پوست ایجاد می‌کند. این لایه ضد آب سبب جلوگیری از خروج آب می‌شود. همچنین آبرسانی سلول های مرده و زبر روی سطح پوست را افزایش می‌دهد.

اسید هیالورونیک: وظیفه هیالورونیک اسید حفظ رطوبت است. هیالورونیک اسید با بیرون کشیدن آب از لایه‎‌های داخلی پوست و آوردن آن به سطح، به مرطوب‌شدن پوست کمک می‌کند.

گلیسیرین: گلیسیرین خاصیت مرطوب‌کنندگی دارد، چون که به‌ راحتی آب را جذب و آن را در خودش نگه‌ می‌دارد. در اصل گلیسیرین آب را از محیط و لایه‌های زیرین پوست جذب می‌کند و این رطوبت را به لایه‌های سطحی پوست می‌رساند.

سرامید: پوست ما از سلول ساخته شده و سرامید ها میان این سلول ها قرار دارند و آنها را کنار یکدیگر نگه می دارند.

 روغن‌ها: بیشتر مرطوب کننده ها از موادی بر پایه گیاهی تولید می‌شوند و حاوی عوامل کمک‌کننده دیگری برای پوست مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب و ویتامین‌ها هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها موجب جلوگیری از آسیب‌رسانی رادیکال‌های آزاد به لایه خارجی پوست می‌شوند.

انواع کرم‌های مرطوب کننده‌ کدامند؟

به صورت کلی پنج نوع پوست وجود دارد که در ادامه مقاله مرطوب کننده چیست، محصول مناسب هر پوست را معرفی می‌کنیم:
۱- پوست معمولی: پوست معمولی نه خشک است و نه چرب.
۲- پوست خشک: پوست خشک کم آب و و پوسته‌ پوسته به‌نظر می‌آید.
۳- پوست چرب: پوست چرب براق است به‌ ویژه در ناحیه T صورت.
۴- پوست مختلط: در پوست مختلط بخشی از پوست چرب و بخشی دیگر خشک یا معمولی است.
۵- پوست حساس: پوست حساس معمولا دچار قرمزی خارش و التهاب می‌شود.

کرم مرطوب کننده‌ برای پوست معمولی

پوست معمولی نه خیلی خشک است نه خیلی چرب. باید برای اینکه رطوبت طبیعی پوست در تعادل باشد از کرم های مرطوب کننده سبک و فاقد چربی که بر پایه آب هستند استفاده کنند.

کرم مرطوب کننده‌ برای پوست خشک

پوست خشک نسبت به سایر پوست ها آسیب پذیرتر است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد. این نوع پوست به دلیل کمبود آب و چربی، نرمی و درخشندگی خود را از دست می دهد و خشک می‌شود و به مرور زمان زبر و پوسته پوسته می‌شود. برای درمان پوست خشک باید از مرطوب کننده های بر پایه روغن و همینطور از کرم ها و لوسیون های نرم کننده استفاده کنید. هر چقدر نرم کننده موجود در مرطوب کننده بیشتر باشد برای پوست خشک مناسب تر است.

کرم مرطوب کننده برای پوست چرب

اکثر افرادی که پوست چربی دارند تصور می‌کنند که پوستشان به آبرسان و مرطوب کننده نیاز ندارد اما باید گفت که این تصور کاملا اشتباه می‌باشد. زیرا پوست، رطوبت کافی ندارد و برای جلوگیری از خشکی بیش از از حد، چربی بیشتری تولید می‌کند و همین چربی باعث جوش بر روی پوست می‌شود.

مرطوب کننده پوست چرب باید بر پایه آب و سبک باشد. زیرا اگر بر پایه روغن باشد منافذ را مسدود می‌کند و موجب آکنه می‌شود. مرطوب کننده انتخابی شما باید دارای برچسب بدون روغن یا غیر کومدوژنیک باشد تا موجب جوش های زیر پوستی نشود. اکثرا مرطوب کننده های سبک به صورت ژل یا لوسیون های مایع هستند.

کرم مرطوب کننده‌ برای پوست مختلط

پوست مختلط ویژگی پوست خشک و چرب را همزمان دارد. به عنوان مثال قسمتی از پوست خشک است و احساس خشکی و کشیدگی دارد و قسمتی دیگر چرب است و براق می‌باشد. که این چربی بیشتر روی قسمت تیزن یا Tصورت که همان پیشانی، بینی و چانه می‌باشد است. برای پوست های مختلط باید از مرطوب کننده ای استفاده کنید که چربی آن کنترل شده باشد. زیرا چربی اضافه منافذ پوست را مسدود و موجب آکنه می‌شود. همچنین مرطوب کننده باید قسمت خشک پوست را هم آبرسانی کند که بهتر است برای این نوع پوست از مرطوب کننده های ژل و فلویید مانند استفاده کنند.

کرم مرطوب کننده‌ برای پوست حساس

پوست های حساس در برابر عوامل محیطی بسیار سریع واکنش نشان می‌دهند و به همین دلیل در مقاله مرطوب کننده چیست به آن اشاره دقیقی کرده ایم. زمانی که مواد تحریک کننده با پوست برخورد می‌کند در لایه های زیرین پوست واکنش التهابی ایجاد می‌شود و سبب خارش، قرمزی یا اگزما می‌شود. این نوع پوست ها به راحتی رطوبت خود را از دست می‌دهند و باید از مرطوب کننده های فاقد اسید و الکل و هر گونه مواد لایه بردار باشد را استفاده کنید. همچنین لازم است مرطوب کننده‌‌های پوست های حساس حاوی مواد تسکین‌دهنده و التیام بخش مانند سرامید، اسید هیالورونیک، عصاره آلوئه‌ورا و بابونه باشد.

کرم مرطوب کننده‌ برای پوست حساس

بهترین کرم مرطوب کننده چه ویژگی هایی دارد؟

۱- کرم مرطوب کننده ای که حاوی آنتی اکسیدان باشد به رطوبت پوست و همچنین جوانسازی آن کمک می‌کند و از پیر شدن پوست جلوگیری می‌کند.

۲- کرم های مرطوب کننده که مخصوص روز هستند دارای مقداری ضدآفتاب می‌باشند و نیاز شما را به مصرف روزانه ضدآفتاب کمتر می‌کنند.

۳- کرم های مرطوب کننده شب معمولا بافتی غلیظ دارند و مواد مغذی پوست را در طول شب فراهم می‌کنند. چون معمولا برخی از این کرم ها داری مقداری لایه بردار هستند بهتر است پوست های حساس از این نوع کرم ها استفاده نکنند.
۴- سعی کنید کرم مرطوب کننده بدون عطر و غیر کومدون زا بخرید زیرا می‌توانند باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی و سایر مشکلات پوستی شوند.

 

مرطوب کننده چه زمانی باید استفاده شود؟

بهترین زمان استفاده از کرم مرطوب کننده بعد از شستشو صورت با شوینده مناسب نوع پوست خود می‌باشد. 2بار در روز، یکبار صبح و یکبار شب می‌توانید در روتین پوستی خود از مرطوب کننده استفاده کنید. برای حفظ رطوبت بیشتر پوست می‌توانید بعد از حمام رفتن روی پوست نم دار از مرطوب کننده استفاده کنید. این کار باعث نفوذ بیشتر کرم در سطح پوست می‌شود. اگر به مدت طولانی از مرطوب کننده استفاده نکنید، رطوبت کرم می‌تواند همراه با رطوبت طبیعی پوست شما تبخیر شود. همچنین می‌توانید برای ماندگاری بیشتر آرایش به عنوان زیرساز آرایشی از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.

 

تفاوت آبرسان و مرطوب کننده چیست؟

شاید یک سری به اشتباه کرم مرطوب کننده و کرم آب رسان را یک محصول بداند اما باید گفت که این دو کرم، دو محصول جداگانه هستند و عملکرد کاملا متفاوتی دارند. اگر پوست شما دچار کم آبی و خشکی به هر دلیلی می‌باشد مرطوب کننده به تنهایی نمی‌تواند پوست شما را درمان کند یا بر عکس آبرسان هم به تنهایی توانایی درمان خشکی پوست را ندارد. در واقع این دو کرم مکمل همدیگر برای آبرسانی پوست هستند. کرم آبرسان با توجه به موادی که در ساختار خود دارد به پوست، آب لازم را اضافه می‌کند و درنتیجه آب در پوست جریان پیدا می‌کند و پوست شاداب می‌شود اما کرم مرطوب کننده به درمان پوست با کاهش از دست رفتن آب کمک می‌کند.

در واقع پوستی که کم آب باشد باید از آبرسان استفاده کند در حالی که پوست خشک، فاقد چربی است و باید از کرم مرطوب کننده استفاده کند تا مرطوب شود و چربی دوباره خود را به دست آورد.

تفاوت آبرسان و مرطوب کننده چیست؟

قیمت و خرید مرطوب کننده

چنانچه قصد خرید مرطوب کننده را دارید در ابتدا بهتر است به مطالب بالا دقت کافی را داشته باشید. قیمت مرطوب کننده ها با توجه به ایرانی یا خارجی بودن و حجم آن و عوامل دیگر متفاوت است. اگر بخواهیم بهترین برندهای مرطوب کننده را به شما معرفی کنیم می‌توانیم به لیست زیر اشاره کنیم

بهترین مارک مرطوب کننده ایرانی: کامان، شون، سینره، مای، هیدرودرم، درمالیفت، بیول، پریم، درماتیپیک، آدرا، لافارر، فیس دوکس

بهترین مارک مرطوب کننده خارجی: نیتروژنا، گارنیر، اوریفلیم، کیو وی، بایودرما، نیوا، الارو، لاروش پوزای، سیمپل، الف

کرم مرطوب کننده و آب رسان پوست خشک درماتیپیک حجم 50 میل

سخن پایانی

با توجه به اینکه وجود آب در لایه های مختلف پوست در حفظ سلامت و زیبایی پوست اهمیت بسیار زیادی دارد باید با مرطوب کننده بیشتر آشنا شویم. در مقاله مرطوب کننده چیست به سوالات مهمی پاسخ دادیم از جمله اینکه چرا باید هر روز از مرطوب کننده استفاده کنیم؟ بهترین مرطوب کننده باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ چه زمانی باید از مرطوب کننده استفاده کنیم؟

 

چنانچه برای استفاده از مرطوب کننده به مشاوره بیشتر نیاز داشتید می‌توانید از مشاوره رایگان گیسومد استفاده کنید. کافی است به شماره 09307690185 در واتس آپ پیام بدهید.

 

منبع: فروشگاه اینترنتی گیسومد

 

 

0/5 (0 نظر)